Fiecare make up artist stie ca pentru realizarea unor extensii de gene perfecte, este necesara utiliziarea unor pensete profesionale pentru gene. Exista disponibile pe piata o multime de modele, astfel incat fiecare sa-si poata alege pensate potrivita atat preferintelor personale, cat si adecvata tipului de gene folosite si tehnicii utilizate pentru realizarea extensiilor de gene.

Pensete profesionale gene pentru izolare

Alegerea corespunzatoare a unor pensete profesionale gene pentru izolare este unul dintre cei mai importanti factori pentru realiziarea unor gene superbe. Pensetele se regasesc intr-o varietate de forme si dimensiuni, curbe sau drepte la varf. O penseta cu un varf curbat ofera mai multa libertate de miscare si permite manevrarea mai usoara a genelor. Pensetele cu varful drept sunt la fel de bune, insa folosirea lor nu este la fel de confortabila.

Pensete profesionale pentru gene drepte

Pensetele pentru gene drepte au o forma lunga si ingusta, terminandu-se cu un varf conic. Seamana foarte bine cu pensata clasica, insa acestea sunt perfecte pentru prinderea fara dificultate a extensiilor de gene.

Pensete profesionale pentru extensii de gene clasice

Pentru realizarea extensiilor clasice de gene, pensetele cu un varf in forma de F sau A sunt recomandate, intrucat faciliteaza izolarea, ridicarea si atasarea extensiilor. Cele cu un varf in forma de X sunt ideale pentru incepatori, fiindca nu provoaca tensiune asupra mainii atunci cand sunt folosite.

Pensete profesionale pentru gene cu volum

Folosirea unor pensete profesionale gene pentru volum este indispensabila pentru realizarea extensiilor de gene cu volum. Acest tip de pensete au un varf ascutit, in forma de L si pot controla cu usurinta extensiile de gene. Tot pentru volum se mai folosesc pensetele cu forma S, perfecte pentru ridicarea si atasarea firelor sau evantaielor de gene.

Pensete profesionale pentru ochi si banda

Pensetele pentru ochi si banda sunt utilizate pentru aplicarea si indepartarea benzilor folosite in momentul aplicarii genelor si au un varf rotund. Se folosesc pentru a evita ranirea accidentala a ochilor si a pielii din jurul lor, atunci cand se smulge banda.